Sadhana dag

Sadhana-dag is een gelegenheid om je intensief op je oefeningen te concentreren. Met gelijkgestemde individuen komen we samen en beoefenen we klassieke Hatha yoga-oefeningen onder geleide instructies.

We beginnen met Guru Pooja, door een offer te brengen aan de leraren en meesters die deze kennis aan ons ter beschikking hebben gesteld.

Daarna volgt een begeleide oefening voor Angamardhana: we zullen de hele reeks doornemen. Ook ontvang je correcties ter plaatse. Als je niet zeker bent van bepaalde houdingen of je hebt een tijdje niet geoefent, dan is dit het moment om nieuw leven in de oefening te blazen, zonder dat je opnieuw een workshop van 11 uur hoeft te doorlopen.

Daarna zullen we drie cycli van begeleide beoefening voor Surya Kriya doorlopen. In de eerste cyclus krijg je correctie op de houdingen; voor de tweede cyclus zullen we het ademhalingsmechanisme opnieuw verversen; en voor de derde cyclus zullen we Surya Kriya beoefenen samen met het subtiele lichaam.

De volgende sessie zullen we yogasanas beoefenen door elke houding minimaal 45 seconden vast te houden met slechts één cyclus. Het hangt van de deelnemers op de dag af of ze geavanceerde houdingen hebben geleerd of niet. Zo niet, dan oefenen we alleen de beginnersvolgorde. Anders zullen we de hele reeks oefenen, inclusief de geavanceerde houdingen. Tijdens de begeleide oefening krijg je correcties op de houdingen.

Na de Yogasanas-sessie nemen we een pauze, je kunt deze tijd gebruiken om zelf Shoonya– of Shambhavi Mahamudra-meditatie te doen.

Normaal doen we samen een “pot-luck lunch” voor een lichte maag. Je bent van harte welkom om wat vegetarisch eten mee te nemen om met iedereen te delen. Vermijd alsjeblieft iets met een sterke geur, ui, knoflook en zuivelproducten. Fruit, noten en salade zijn welkom. We zullen samen zitten om onze ervaringen te delen, te lachen en een leuke tijd te hebben.

Na de lunch kunnen we, afhankelijk van het weer en het aantal deelnemers, gaan wandelen, een geleide meditatie doen of samen de videos van Sadhguru bekijken.

Algemeen programma van de dag:

9:00 – 11:00 Angamardhana begeleide oefening
11:00 – 13:00 Surya Kriya begeleide oefening
13:00 – 14:45 Yogasana’s begeleide beoefening
15:00 – Shoonya pauze, potluck,
18:00 – Sannidhi offer

Voor alle oefensessies MOET je vooraf de oefening HEBBEN GELEERD om de begeleide sessie bij te wonen. Je kunt ervoor kiezen om alle sessies bij te wonen of één. De keuze is aan jou.

Programmakosten: betaal zoals je wilt
(Contante betaling – je kunt het geld in een envelop doen en je naam erop schrijven of Bankoverschrijving – Overboeking naar Ascendance, NL59 ABNA 0592 8695 12).

Alle betalingen die van de Sadhana-dag worden ontvangen, worden gedoneerd aan Cauvery Calling – een initiatie om de rivieroever in India te redden door bomen te doneren (0,62 per boom).

Tot nu toe hebben we 1.009 bomen gedoneerd aan Cauvery die tijdens onze Sadhana-dagen belt.

Lees getuigenissen

Sadhana-dagprogramma